Sanejament d’armaris de telecomunicacions

gen 8, 2018   //   cablatge estructurat, cablatge veu i dades

sanejament

La gestió de la xarxa, la incorporació de nous serveis de telecomunicacions, l’ampliació d’usuaris i el pas del temps produeix als armaris de telecomunicacions una imatge de desordre. Els administradors de la xarxa s’acostumen a aquest caos, quan no l’intenten amagar per que s’hi senten responsables. I el que és cert es que tots els armaris de telecomunicacions, a totes les empreses, tendeixen al caos. De tant en quant cal fer un cop de cap, i contractar un sanejament dels armaris. Amb el sanejament arriba el moment de documentar la xarxa, renovar els switchos, i substituir els cables de pont. Amb el sanejament es adequat substituir switchos obsolets, reubicar els existents, organitzar vlans, etc. Els cables pont es poden substituir per cables de la mesura adequada, i de colors per identificar els serveis. Cables de color blau per telefonia, vermell per les connexions als servidors, taronja la connexió al Firewall, etc. I com a millora l’ús de cables de pont Patch-see per trobar amb un cop d’ull l’altre extrem del cable. També cal habilitar l’armari amb la quantitat adequada de passafils verticals i horitzontals per organitzar i conduir els cables de pont.

Totes aquestes tasques tenen un sol objectiu: facilitar l’administració de la xarxa, fent més senzilla la seva gestió, i reduir el temps de diagnosi en cas d’avaria.

Per desordenat que vegis el teu armari, truca a telex al 977 544 555 i nosaltres te’l deixem com a nou. Telex t’ajudarà en el registre d’assignacions, substituint els cables de pont, reordenant switchos, reassignant serveis, organitzant i pentinant cables, realitzant les proves de funcionament i document el resultat final.