Servei d’auditoria de la xarxa, a fi de detectar i solucionar problemes de lentitud i interrupcions de la xarxa, i proposta de renovació i millora dels switchs obsolets a la seu d’empresa multinacional del sector de l’automòbil

L’empresa va detectar que als darrers mesos la velocitat de la xarxa d’oficines i de fàbrica s’havia alentit. Cap motiu aparent explicava aquest mal funcionament.

Telex vam capturar i analitzar el tràfic, identificar els components de la xarxa, mesurar els diversos tipus de tràfic, orígens i destins, analitzar els registres d’errors dels equips, i vam identificar els errors de disseny, els elements defectuosos i els elements a renovar. A la documentació final vàrem presentar les mesures realitzades, els errors detectats i les propostes de millora. L’acceptació i realització de les mesures proposades va fer que la xarxa millorés el seu rendiment alhora que van assegurar el seu funcionament ininterromput.

Tecnologies utilitzades: switchs, ethernet, gigabit, 10 gigabit, port trunk, VLAN, QoS, SFP, GBIC, SFP+

Cablatge de xarxa informàtica o veu i dades de l’edifici principal de la Diputació amb 650 punts de xarxa

La Diputació va reunir a l’edifici Síntesi la major part dels seus serveis abans ubicats a diverses oficines. Per això era necessari renovar i adaptar el cablatge de xarxa als nous usos.

Telex, seguint el projecte de telecomunicacions, instal·la una xarxa de cablatge estructurat amb components categoria 6A i categoria 6, segons les plantes, amb connexió entre armaris mitjançant fibra òptica. La instal·lació s’entrega claus en mà, adequadament etiquetada, mesurada i certificada, amb plànols de les preses, esquemes dels armaris, i tota la documentació necessària per a la correcta administració i gestió de la xarxa.

Tecnologies utilitzades: Cablatge estructurat, categoria 6, RJ45, rack 19”, cables de pont, presa de comunicacions

Reorganització de cables i sanejament dels armaris de telecomunicacions a indústria farmacèutica

El client es troba que amb el creixement, les ampliacions i els canvis, l’armari està desordenat, es fa difícil identificar els cables, i realitzar les tasques habituals d’administració de la xarxa.

Telex els hi proposem un sanejament de cables de pont i equips fora de servei, un registre d’assignacions, la substitució dels cables de pont, la neteja de l’armari, i el pentinat dels cables amb nous elements passafils.

Tecnologies utilitzades: cablatge de xarxa, cables de pont, racks, armaris de telecomunicacions, passafils, registres d’assignacions

Ampliació cobertura de la telefonia mòbil amb la instal·lació de repetidors GSM per a un centre comercial

A algunes zones del centre comercial, i en especial a les plantes soterrani, no arribava la cobertura de mòbil. Els clients i treballadors se sentien insegurs i evitaven aquestes zones.

La instal·lació de repetidors privats de telefonia mòbil va il·luminar les zones fosques del centre, permetent a clients, treballadors i visitants, rebre i realitzar trucades de mòbil, també tenir els telèfons connectats a les xarxes d’internet.

Tecnologies utilitzades: GSM, 5G

Manteniment del SAI de la planta industrial que alimenta la xarxa de PLC’s de producció a indústria del transport

La producció de les plantes industrials del nostre client depenen de disposar de connectivitat a la xarxa de producció. Un tall en la xarxa suposa l’aturada de la línia de producció, el que representa unes pèrdues abundants.

És per això que dintre el pla de contingència ens contracten el servei de manteniment dels sistemes d’alimentació ininterrompuda, amb un servei preventiu de revisió de l’equip, i un servei correctiu amb temps de resposta inferior a quatre hores, assistència, diagnòstic, peces de recanvi i reparació inclosos.

Tecnologies utilitzades: SAI, bateries, SAI online, gestió SNMP, manteniment preventiu, manteniment correctiu, temps de resposta quatre hores, servei i recanvis inclosos

Xarxa wifi per zones comunes i habitacions als cinc hotels d’una cadena hotelera a Salou

L’empresa turística comprova que moltes de les reclamacions dels clients que fan in situ i a les xarxes socials, són referents al servei wifi. Els clients es queixen de falta de cobertura, lentitud, procés de registre difícil.

Telex, després d’un estudi de cobertura, renova la xarxa wifi, amb antenes wifi d’última generació, hotspot per a registre d’usuaris, configuració de diversos perfils d’usuaris de la xarxa (interns, convidats, Premium), i equip de seguretat perimetral per seguritzar les comunicacions dels clients, i restringir l’ús d’internet.

Tecnologies utilitzades: Wifi, hotspot, cablatge de xarxa, armari mural

Instal·lació d’un sistema de televisió per xarxa, IPTV, a un ressort turístic a Cambrils

Les constants reprogramacions dels televisors pel dividend digital, i la necessitat d’una oferta única de programació per a tot el ressort amb més de quatre-cents televisors, porta al client a fer el salt de la TV convencional a IPTV.

Telex instal·lem la capçalera, el servidor IP, els televisors smart i els set top box, suportats sobre la xarxa IP dissenyada i instal·lada per nosaltres. A partir d’ara tots els televisors disposen de la mateixa oferta de canals TDT i satèl·lit, transmesos en qualitat digital, ara, els canvis de canals es realitzen còmodament des d’una consola central, i afecta a tota la xarxa de televisors.

Tecnologies utilitzades: IPTV, televisió IP, switch multi cast, set top box, televisor smart, fibra òptica, servei interactiu, vídeo sota demanda, menú corporatiu

Instal·lació xarxa municipal que inclou fibra òptica per canalitzacions actuals, i fibra òptica per micro rasa

L’ajuntament tenia unes necessitats de connexió entre diversos edificis i nuclis del municipi a la xarxa municipal per oferir serveis de wifi, videovigilància i telefonia interna. L’única solució possible era una xarxa de fibra, però les tasques d’obra civil feien impossible el projecte, tant econòmicament com en terminis.

La instal·lació de diversos quilòmetres de micro rasa es va fer en poc més d’una setmana, amb molt poques molèsties pels veïns, a un preu deu vegades inferior al mateix projecte amb rasa convencional. L’ús de cable de fibra òptica específic per a micro rasa ha fet que passat els anys la xarxa continua a ple rendiment.

Tecnologies utilitzades: fibra òptica, multimode, monomode, tri-tub, micro rasa, connexió per fusió, pigtail, reflectometria, redundància de camins, OS1, OM4, coberta anti-rosegadors, buffer folgat

Instal·lació xarxa de ràdio enllaços de llarga cobertura a centre sanitari del Baix Camp

El client disposa de diversos centres a pocs quilòmetres de distància, on els terminals informàtics funcionen sota terminal server, i on cada edifici té una central telefònica independent.

Telex instal·la una xara de ràdio enllaços de gran ample de banda que permet interconnectar els usuaris dels diversos centres com si fossin al mateix edifici, integrant les xarxes informàtiques i de telefonia. La xarxa es dissenya amb enllaços redundants per evitar caigudes de xarxa i millorar l’ample de banda efectiu.

Tecnologies utilitzades: radioenllaç, punt a punt, PTP, punt multipunt, PMP, WiMAX, backhaul, throughput, latència, agregació de canals, antena direccional, antena sectorial

Projecte i instal·lació de connexions privades i segures entre la seu central de l’empresa paperera i delegacions a Madrid, Barcelona, Saragossa i França

La creació de noves delegacions fa replantejar a l’empresa el nivell de seguretat de les seves comunicacions remotes.

Telex subministra i instal·la equips de connexió remota, amb seguretat perimetral, amb el que les delegacions i treballadors remots es connecten a la xarxa corporativa mitjançant els mateixos permisos i nivell de seguretat que un usuari de la central.

Tecnologies utilitzades: VPN, IPsec, SSL

Instal·lació d’un sistema de telefonia de prestacions avançades a la seu central d’una empresa química, i la connexió a la xarxa de veu ip eu central d’una empresa química, i la connexió a la xarxa de veu IP per tarifació reduïda

L’empresa química s’adona que el sistema de telefonia ha arribat a l’obsolescència tecnològica, i que necessita renovar-se per poder gaudir de les noves prestacions dels sistemes actuals.

Telex instal·la un sistema de telefonia híbrid, amb renovació parcial dels terminals telefònics, configura permisos de sortida, i un pla d’enrutament de les trucades entrants segons dia, hora i número entrant, que millora el servei d’atenció al client, escurça el temps de resposta i redueix els recursos necessaris per a l’atenció telefònica. El projecte inclou la connexió del sistema de telefonia a l’operador IP telextelecom, el que redueix la factura telefònica el primer mes en més del 30%.

Tecnologies utilitzades: centraleta de telefonia, telefonia IP, veu IP, missatgeria, comunicacions unificades, operadora automàtica, extensió mòbil, dect, tarifació per segon, switch PoE, call center

Instal·lació i manteniment d’un servei de comunicacions sense fils de la xarxa municipal Terres de l’Ebre, incloent-hi infraestructura de xarxa, alimentació elèctrica amb bateries, equipament wifi, i sistema de gestió d’usuaris

Els municipis competeixen en oferir els millors serveis als seus ciutadans i visitants. La connexió a internet per wifi és un servei molt ben valorat per la població.

Telex dissenya una xarxa wifi municipal, amb cobertura als edificis municipals, als carrers i places amb més població, a l’hora que implementem un sistema de registre d’usuaris pel control i gestió de la xarxa. L’Ajuntament ens contracta un servei de manteniment del sistema que garanteix el correcte funcionament de la xarxa ininterrompudament.

Tecnologies utilitzades: wifi, antenes estanques per a exterior, hotspot, gestió SNMP, sistema de càrrega i alimentació per bateries, gestió remota, fibra òptica, manteniment preventiu, manteniment correctiu, temps de resposta

Disseny i projecte de la xarxa de videovigilància perimetral a industria química polígon Tarragona

La divisió de seguretat de l’industria química requereix l’ampliació del sistema de videovigilància existent a planta al perímetre del polígon.

Telex dissenya, instal.la i configura la xarxa de vídeo vigilància, incloent esteses de fibra, armaris de distribució, switchos industrials poe, càmeres fixes, càmeres ptz, vídeo gravadors, etc. Instal·lació i configuració claus en ma.

Tecnologies utilitzades: vídeo vigilància, mpixel, alta resolució, infra-roigs, ptz, fibra òptica, servidor vídeo, càmera domo, càmera tubular, armari estanc industrial amb carril din, switch industrial, convertidor fibra òptica, cable de coure categoria 6 per a exteriors, poe+, hdtv 1080p, zoom òptic, rang dinàmic WDR

Instal·lació d’un sistema de control accessos a l’empresa del port de Tarragona

El client, amb serveis de vint-i-quatre hores al dia, set dies a la setmana; necessitava un sistema de control d’accessos per permetre i denegar el pas dels treballadors a zones, sales i despatxos, segons dia de la setmana, hora, i torn del treballador.

Telex va implementar una solució amb sensors d’empremta i targeta RFID, centralitzat amb un servidor i interconnectat amb el seu programari de planificació de recursos laborals.

Tecnologies utilitzades: sensor empremta, identificació biomètrica, targeta RFID, aplicació web, cable de parells

Instal·lació d’un sistema de telefonia IP de 250 extensions per una empresa de serveis

El creixement de l’empresa i l’obsolescència tecnològica són la causa de la renovació del sistema de telefonia.

Telex subministra, instal·la i configura un nou sistema de telefonia amb terminals IP, complint amb el requeriment de zero impacte a l’usuari. El sistema es configura amb funcions avançades com operadora automàtica, extensió virtual, control de trucades sortints, agenda electrònica, etc.

Tecnologies utilitzades: telèfon IP, extensió virtual, agenda electrònica

Projecte i instal·lació de xarxa de fibra òptica per empresa industrial auxiliar al Baix Llobregat

El client amplia la producció a unes noves naus.

Telex instal·la els enllaços de fibra òptica d’interconnexió d’edificis i els enllaços interiors a la nova nau, incloent-hi el muntatge de les safates metàl·liques, l’estesa de cable, la connexió dels extrems per fusió, la mesura de les pèrdues òptiques de cada enllaç i l’anàlisi dels enllaços per reflectometria.

Tecnologies utilitzades: cable de fibra òptica, connector LC, SC, ST, fusió, safata de fibra, multimode, monomode, mesura de pèrdua òptica, reflectometria

Instal·lació del sistema de megafonia i evacuació a l’administració local del Garraf

La renovació de l’edifici de pública concurrència obliga al client a la instal·lació d’un sistema de megafonia per evacuació i confinament.

Telex instal·la els amplificadors, micròfons d’emissió de missatges, altaveus, cablatge d’àudio, i configurem el sistema d’evacuació, programem els missatges i connectem a altres sistemes de seguretat.

Tecnologies utilitzades: Megafonia, amplificador, micròfon de pupitre, altaveu, confinament

Instal·lació i manteniment d’equipament de cartelleria digital a xarxa de botigues d’àmbit nacional, amb monitors interiors i exteriors, sistema d’edició de notícies i programació d’emissió

El client disposava d’un sistema obsolet de cartellera digital amb dificultats pel seu manteniment, edició de contingut i difusió de notícies.

Telex dissenya el sistema centralitzat d’edició de contingut, control dels displays i calendari d’emissions. Subministrem i instal·lem monitors per a interiors, també monitors de diverses mides i funcions per a exteriors.

Tecnologies utilitzades: monitor, IPTV, edició en línia

Auditoria de xarxa i substitució del core (switchs principals) d’un hospital comarcal del Vallès

L’Hospital pateix interrupcions de la xarxa sense causa aparent.

L’auditoria de telex identifica a més d’un switch defectuós, la saturació del core i dels troncals a causa d’un tràfic excessiu del servei de diagnòstic per la imatge. El client accepta la proposta de substitució del core de la xarxa per equips amb millors capacitats, més throughput, i amb eines de control i monitoratge de la xarxa.

Tecnologies utilitzades: switch, 10 gigabit, 40 gigabit, port trunk, redundància, gestió SNMP, instal·lació sense aturada de la xarxa

Instal·lació de xarxa TV TDT i satèl·lit al Càmping de la costa daurada, incloent-hi capçalera, elements de captació, distribució per fibra òptica i distribució coaxial fins la presa de televisió

Les diverses capçaleres, i alhora vol emetre un canal propi amb imatges del càmping.

Telex instal·la una nova capçalera, després de seleccionar l’emplaçament amb la millor captació TDT i el menor impacte visual, instal·lem enllaços de fibra fins als repartidors de distribució de zona. La capçalera inclou els canals TDT seleccionats, vuit canals satèl·lit que es distribueixen com canals TDT, i un canal propi.

Tecnologia utilitzada: televisió, antena TDT, satèl·lit, LNB, capçalera de sintonització, amplificador, canal propi, transmissor i receptor de fibra òptica, fibra òptica monomode, cable coaxial, presa TV

Instal·lació de sistema de control productivitat empleats, i limitació ús internet en horari laboral

Davant les sospites de que els treballadors fan un mal ús de la connexió a internet, el client ens sol·licita una solució per garantir l’ús professional d’internet i una optimització de l’ús de l’ample de banda.

Telex subministra un Firewall utm amb filtre de continguts i bloqueig de pàgines web. Configurem amb l’administrador de la xarxa els diversos perfils d’usuaris, assignem usuaris, i configurem permisos per perfil. Cada usuari pot connectar-se a internet amb uns límits en ample de banda, amb algunes aplicacions, i segons a quines pàgines web. També es configura una finestra a l’hora de descans del migdia per a lliure navegació.

Tecnologies utilitzades: Firewall, filtre de contingut, bloqueig de pàgines web

Auditoria cablatge de xarxa i substitució elements per categoria 6 a industria auxiliar automòbil de la zona franca

Anys després de la instal·lació inicial del cablatge, i després de diverses ampliacions, canvis i trasllats, el client, coneixedor de la seva importància, ens requereix una auditoria del cablatge de xarxa per conèixer l’estat i la idoneïtat del cablatge.

Telex realitzem una auditoria del mateix, identificant preses, plafons, cable, etiquetant, i substituint tot el material obsolet per elements categoria 6. Al final de l’auditoria es va lliurar documentació amb l’estat del cablatge, relació de materials, plànols amb les preses, esquemes dels armaris, i propostes de millora.

Tecnologies utilitzades: certificació cablatge, categoria 6, next, plafons RJ45, cables de pont

Instal·lació sistema de control de presència a oficines

Les exigències de l’actual legislació laboral , i la necessitat de disposar d’un control exhaustiu, senzill i centralitzat de la presència dels treballadors a l’empresa obliguen al client a sol·licitar la instal·lació d’un sistema de control de presència.

Entenent les necessitats del client, telex instal·lem un sistema ip centralitzat amb terminals a les dues portes d’entrada i sortida, amb identificador per empremta dactilar. La instal·lació es complementa amb una adaptació del programari de control de presència per adaptar-lo al client, i una formació de l’eina al personal del departament de recursos humans, així com cartells informatius per a tots els treballadors.

Tecnologies utilitzades: sensor empremta, identificació biomètrica, tarja rfid, aplicació web, cable de parells

Instal·lació d’un sistema de control i monitorització d’armaris de telecomunicacions

L’empresa disposa d’armaris de telecomunicacions i sales tècniques repartides per les diverses naus del polígon industrial. El client ens demana una eina de control que eviti les manipulacions no permeses, i les avaries d’equips per alta temperatura i humitat.

Telex instal·lem un sistema de control a cada armari i sala tècnica amb sensors de temperatura, humitat i obertura de porta, amb càmeres que detecten les falses manipulacions. Configurem un sistema de control centralitzat amb avisos per incidència, i correus electrònics als administradors de la xarxa. La instal·lació del sistema redueix al següent any un 50% les incidències de la xarxa.

Tecnologies utilitzades: sistema SCMI, sensor de temperatura, sensor d’humitat, sensor magnètic, càmera domo.